Architektonické štúdio Bratislava zaoberajúce sa tvorbou moderných interiérov a rodinných domov.

  "KLUBOVŇA"

návrh multifunkčného súkromného spoločenského priestoru klubu

Druh projektu:

rekonštrukcia

Typ interiéru:

pivničný priestor

Lokalita:

Žilina

 

Rok:

2014

Stav:

štúdia

 

Výmera:

119,93 m2

Návrh multifunkčnej "klubovne" v pivničných priestoroch budovy. Zadaním bolo vytvorenie priestoru, ktorý by slúžil ako súkromná "kaviareň"/ "klubovňa", zároveň priestor pre catering a súkromné školenia. Či už ako oddychová zóna pre majiteľov, zamestnancov a pod. alebo ako prezentačné priestory na rokovania a školenia. Keďže klubovňa sa nachádza v pivničných priestoroch sme sa museli popasovať s vlhkosťou a možným vytopením. Steny sú kombináciou kameňa a tehly, ktoré v niektorých miestach nepôsobia esteticky a preto sme považovali za nevyhnutné ich zakryť. No veľmi pekným prvkom priestoru je klenbový strop, ktorý sme ešte viac zvýraznili LED osvetlením. Aby sme sa vyhli škodám v prípade vytopenia priestoru sme skoro všetky steny obložili čiernym keramickým obkladom.

Projekt:

pre zväčšenie kliknite

 

Niektoré kamenné steny, ktoré sa nám zdali najkrajšie sme nechali priznané a sme ich dotvorili  drevenými pásmi s rôznymi nápismi a citátmi. Aby sme priestor spríjemnili jedna stena v hlavnej miestnosti je obložená dreveným obkladom, ktorý by zvládol aj vodu, alebo rozmočené a zničené časti by boli ľahko nahradené bez nutnosti demontovať celú stenu. Čierne steny v priestoroch slúžia aj ako tabule, čo vytvára prvok práve pre rôzne prezentácie a školenia, prípadne na dodekorovanie priestoru a taktiež v hlavnej časti sa popred tabuľovú stenu dá natiahnuť projekčné plátno. Barovú časť sme stvárnili jemne industriálne a to kombináciou čiernej a nerezu, ktorá je zjemnená svetlým drevom, ktoré sa v priestoroch opakuje. Cateringová časť je vytvorená v podobnom štýle ako celý priestor. V bežnej prevádzke sa tu nachádzajú barové stoly, ktoré je možné presúvať a kombinovať podľa potreby a zároveň pod oknom sa nachádza výklopný stôl, ktorý sa dá použiť práve na rozloženie pohostenia.

Podobné projekty

 "KLUB"

v realizácii

RAJECKÉ TEPLICE

2016

COPYRIGHT ©2O14 11O% STUDIO ARCHITEKTÚRA - INTERIÉRY - DIZAJN - STAVEBNÍCTVO BRATISLAVA