Architektonické štúdio Bratislava zaoberajúce sa tvorbou moderných interiérov a rodinných domov.

INTERIÉR  "R"

kompletná rekonštrukcia dennej časti bytu

Druh projektu:

rekonštrukcia

Typ interiéru:

3-izbový byt

Lokalita:

Bratislava

 

Rok:

2015

Stav:

štúdia

 

Výmera:

57,65 m2

Napriek malej metráže v panelákovom dome je byt výborne dispozične riešený. Veľkou výhodou bol mix priečok z tehál a panelu, ktoré umožnili dispozičné zmeny. V byte sa nachádza niekoľko stúpačiek, ktoré boli jediným limitujúcim prvkom. V chodbe sme zrušili komoru a taktiež priečku medzi kuchyňou a chodbou, čo umožnilo zväčšenie kuchyne a prepojenie priestorov. Kuchyňa je vytvorená do tvaru "U" v modernom dizajne a prechádza až plynulo do chodby, kde je umiestnená chladnička a potravinové skrine. Šedá v kombinácii s bielou je oživená dreveným obkladom, ktorý je totožný s podlahou a s hornými skrinkami v drevenom dekore. V chodbe vznikla malá "knižnica". Biela pracovná doska so šedými skrinkami a zástenou vytvára príjemný kontrast. V skrinkách sú skryté všetky nešťastné stúpačky, ktoré sa v priestore nachádzali.

Projekt:

pre zväčšenie kliknite

 

Hodnotenie:

 

" Fantasticka spolupraca, maximalna ochota vyhoviet zakaznikovi, spickova kvalita prace. 100%na spokojnost, mozem s kludnym svedomim kedy kolvek odporucit. (navrh nam robila Lea Skypalova)"

 

Obývačka je v podobnom dizajne ako zvyšok bytu. Taktiež šedá, biela a drevo sú základnými prvkami priestoru, doplnená svetlo béžovou - pieskovou sedačkou a stenou. Oproti pôvodnému riešeniu sme celý priestor otočili. Síce sa TV nachádza priamo oproti oknu, ale vznikol nám priestor na biokrb, ktorý bol podmienkou a taktiež jedálenský stôl  pre 4-ľudí. Obývačka je maximálne využitá a napriek tomu ostala priestranná s veľkou sedačkou do tvaru "L". V celom priestore je použitá laminátová podlaha, ktorá interiéru dodá teplý nádych a vytvorí príjemnú atmosféru. Drevo v kombinácii s neutrálnymi farbami ako sivá, biela a čierna vytvárajú moderný priestor, ktorý pôsobí moderne, teplo, čisto a sviežo. Práve svetlé odtiene ho opticky zväčšujú a presvetlujú. Použitím neutrálnych tónov je možné si ho dotvoriť podľa fantázie rôznymi farebnými doplnkami.

Média:

Podobné projekty

COPYRIGHT ©2O14 11O% STUDIO ARCHITEKTÚRA - INTERIÉRY - DIZAJN - STAVEBNÍCTVO BRATISLAVA