Architektonické štúdio Bratislava zaoberajúce sa tvorbou moderných interiérov a rodinných domov.

INTERIÉR  "II"

návrh interiérov v novostavbe rodinného dvojdomu

Druh projektu:

novostavba RD

Typ interiéru:

4-izbový rodinný dom

Lokalita:

Stupava

 

Rok:

2016

Stav:

realizované

 

Výmera:

131,10 m2

Napriek tomu, že ide o zrkadlové pôdorysy, tak dispozične sa trocha odlišujú. V tomto prípade bolo podmienkou umiestnenie obývačky spolu s kuchyňou, použitie kombinácie sivej a bielej a absencia drevodekoru. Najväčšou výzvou bolo práve spomínané spojenie obývačky s kuchyňou kvôli výmere a rozmeru priestoru. No podarilo sa vytvoriť kuchyňu s ostrovom, kde sme priamo napojili sedačku a rozložiteľný jedálenský stôl. Kuchynský ostrov nie je úplne štandardný, keďže sa v ňom nachádza knižnica, no pracovná doska slúži ako manipulačný priestor. Na celom prvom podlaží sa nachádza sivá gresová dlažba, ktorá prechádza až na stenu s kuchyňou. V prípade čistou bielej kuchyne sme sa ju snažili vytvoriť zaujímavú a to nie len obkladom, vďaka ktorému vynikne, ale aj použitím minimalistických horných skriniek s mliečnym sklom a nástenným digestorom.

Projekt:

pre zväčšenie kliknite

 

Na prízemí sa nachádza aj pracovňa, akýsi študijno čitateľský kútik s príležitostnou posteľou. Zaujímavosťou bolo, že majiteľky kvôli praktickosti, chceli knižnice zavrieť sklom. Akcentom v priestore je práve výrazné kreslo, ktoré taktiež bolo podmienkou. Stôl a posteľ už domáci mali, tak sme ju zakomponovali a zladili k zvyšku interiéru.
Na druhom nadzemnom podlaží a schodisku je použitá sivá laminátová podlaha, no celková farebnosť ostala zachovaná. Obe kúpeľne sú taktiež sivo biele v kombinácii s čiernymi akcentami, či už v podobe obkladu, alebo nábytku. V spálni sa nachádzal priestor šatníka, ktorý sme zavreli jednoduchými posuvnými dverami.

Druh projektu:

novostavba RD

Typ interiéru:

4-izbový rodinný dom

Lokalita:

Stupava

 

Rok:

2016

Stav:

realizované

 

Výmera:

131,10 m2

Dispozícia druhej časti domu je veľmi podobná no obývačka je v samostatnej miestnosti a v kuchyni vznikla priestranná jedáleň. Keďže majiteľka už mala stôl v drevodekore a koženkové hnedé stoličky, tak si priala, aby sme ho použili a len v malej miere prepojili s novým interiérom. To sme spravili práve pomocou horných skriniek. Hmota kuchýň je skoro totožná, len s rozdielom, že tu nám priestor umožňoval vytvorenie klasického kuchynského ostrova. Napriek tomu, že podmienky na materiály a farby boli skoro totožné, tak v tomto prípade je dlažba o odtieň tmavšia z tej istej série. Ako sa hovorí 100 ľudí 100 chutí :) Obývačka nebola extra priestranná no napriek tomu sa dala umiestniť pomerne veľká sedačka, TV zostava a knižnica. Súčasťou TV zostavy je aj zabudovaný kvetináč.

Projekt:

pre zväčšenie kliknite

 

Druhé nadzemné podlažie je skoro totožné ako v prvom dome, no aj tu sa dá nájsť "5 rozdielov". Predovšetkým v kúpeľni, kde je čierna použitá v menšej miere, tmavšia gresová dlažba, úložný priestor pri sprchovom kúte a farba stien v spálni.

Podobné projekty

COPYRIGHT ©2O14 11O% STUDIO ARCHITEKTÚRA - INTERIÉRY - DIZAJN - STAVEBNÍCTVO BRATISLAVA